Ekonomija     | 16.11.2021. 14:25 |

Sastanak u Vladi Županije Posavske o projektu asistencije energetskom sektoru

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 16. studenoga (FENA) - Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić održao je u utorak u Orašju sastanak s predstavnicima USAID-ovog projekta asistencije energentskom sektoru na kojem se razgovaralo o preprekama i izazovima s kojim se energetski sektor susreće.

Sastanku su nazočili Mak Kamenica, direktor Energy Policy Activity (EPA), Elma Haverić, ekspert za legislativu i regulativu, Dragutin Živković, ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja, te Katarina Baotić, stručni savjetnik u Uredu predsjednika Vlade, objavili su iz Vlade Županije Posavske.  

Gosti su predstavili ciljeve projekta USAID Energy Policy Activity (EPA) te razgovarali o preprekama za investiranje u energetski sektor, energetskoj učinkovitosti kao i drugim pitanjima na kojima projekt radi.

USAID Energy Policy Activity (EPA) je projekt asistencije energetskom sektoru koji je započeo u rujnu 2019. godine i koji pruža tehničku asistenciju institucijama i tvrtkama u elektroenergetskom sektoru i sektoru prirodnog plina u BiH u izradi propisa, kako bi se ovi sektori uredili s najboljim standardima i pravilima EU, a sve u cilju omogućavanja sigurnosti opskrbe energijom i većim ekonomskim prednostima uz istodobnu zaštitu kupaca i okoliša, poručili su iz Vlade.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada ŽP izdvojila 47.880 KM za prijevoz učenika

Županija posavska dobiva Ured za borbu protiv korupcije

Praćenjem javne potrošnje osigurava se veća transparentnost

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'