FENA biznis     | 16.11.2021. 12:21 |

BBI banka prepoznata kao najbolja banka za javno-privatna partnerstva u BiH

FENA Saopćenje

BBI banka prepoznata kao najbolja banka za javno-privatna partnerstva u BiH
 

Bosna Bank International d.d. Sarajevo prepoznata je kao "Najbolja banka za javno-privatna partnerstva u BiH za 2021.“, a njen član Uprave Nedžad Gušić izabran je za "Najboljeg korporativnog i investicijskog bankara u BiH" u izboru časopisa International Business Magazine sa sjedištem u Dubaiju. International Business Magazine iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) specijalizirani je časopis koji promovira razvoj inovativnih poslovnih ideja u svijetu koje potiču privredni razvoj, te imaju pozitivan utjecaj na društvo.

Stručni žiri je ocjenjivao kandidate i uspješne poslovne strategije iz cijelog svijeta, a ova priznanja imaju za cilj nagraditi izvrsnost u poslovanju kompanija, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. 

Inače, na tržištu BiH BBI banka jedan je od pionira i lidera u javno-privatnim partnerstvima i do sada su uspostavili saradnju sa svim nivoima vlasti kroz partnerstva i projekte koji su rezultirali smanjenjem troškova finansiranja za privrednike, posebno za mala i srednja preduzeća. Na ovaj način, putem povoljnih finansijskih linija, subvencioniranih od strane lokalnih zajednica, BBI banka je u proteklih nekoliko godina alocirala više od 220 miliona KM za privrednike u BiH.

Kvalitet aplikacije BBI banke za mobilno bankarstvo mBBI također je prepoznat i nagrađen. Ova usluga digitalnog bankarstva izuzetno je dobro prihvaćena kod klijenata BBI u BiH i inostranstvu, jer omogućava brzo, jednostavno i sigurno obavljanje svih bankarskih transakcija putem mobilnog telefona. BBI je zabilježila izuzetan rast korisnika Android i iOS aplikacije mBBI tokom protekle dvije godine, a najavljene su i nove funkcionalnosti, koje će klijentima dodatno olakšati bankarske poslove.

 
Izvor: 2021 Award Winners | International Business Magazine (intlbm.com)

·         Best Corporate Public-Private-Partnership (PPP) Bank Bosnia and Herzegovina 2021

·         Best Retail Mobile Banking App Bosnia and Herzegovina 2021

·         Best Corporate and Investments Banker Bosnia and Herzegovina 2021 (Mr. Nedžad Gušić)  

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 11. Sarajevo Business Forum

Potpisani prvi ugovori iz subvencionirane linije za privrednike SBK

Iskoristite BBI akcijsku ponudu na depozite do 20.000 KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo