Sport     | 12.11.2021. 15:15 |

Krizni štab ZDK dozvolio korištenje navijačkih rekvizita

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. novembra (FENA) - Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona usvojio je izmjene odluke od 20. oktobra i dopustio korištenje navijačkih rekvizita na kvalifikacionim utakmicama A selekcije BiH za Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje se igraju na stadionu Bilino polje 13. novembra protiv Finske i 16. novembra protiv Ukrajine.

 - Svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske preko usta i nosa. Dozvoljava se gledaocima korištenje navijačkih rekvizita poput šalova, kapa, zastava, transparenata i sličnih rekvizita - navodi se u izmijenjenoj saglasnosti Kriznog štaba.

Krizni štab je odlukom od 20. oktobra dao saglasnost da se ove utakmice odigraju uz prisustvo maksimalnog broja gledalaca koristeći samo sjedeća mjesta i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera u skladu sa mišljenjem Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Na stadion mogu ući samo navijači koji imaju negativan antigenski ili PCR test, ne stariji od 48 sati, potvrdu o prebolovanom COVID-19, ne stariju od šest mjeseci ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Zabrana korištenja rekvizita, koja je bila na snazi na ranije odigranim utakmicama A selekcije BiH, bila je utemeljena na mjerama donesenim na novu Federacije BiH, saopćeno je Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK.

(FENA) H. D.

ZDK

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta