Bosna i Hercegovina     | 12.11.2021. 14:23 |

Crnadak: Sjednica Kolegija NSRS razotkrila jad politike SNSD-a

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 12. novembra (FENA) - Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik Igor Crnadak izjavio je da je današnja sjednica Kolegija Narodne skupštine Republike Srpske "razotkrila jad i čemer politike SNSD-a i njihove koalicije" i da nakon današnjeg dana niko ne može vjerovati ni SNSD-u, ni institucijama na čijem su oni čelu.

- Na zadnjem sastanku vladajuće koalicije čvrsto je dogovoreno da se posebna sjednica za, kako su najavljivali, vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj mora održati naredne sedmice. Danas imamo jasan pokazatelj da su i Milorad Dodik i SNSD kapitulirali i da njihove poruke nemaju nikakav značaj. Podsjetiću takođe da je prvobitno bilo najavljeno da ćemo u NSRS ići na usvajanje više od stotinu zakona, zatim smo dobili četiri informacije sa nekoliko zaključaka, da bi epilog svega bio – još jedno odustajanje - istakao je Crnadak.

Smatra da je odustajanje od održavanja posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koja je pompezno najavljivana za sljedeću sedmicu, kukavički čin SNSD-a nakon što su sluđivali narod pričom da će vratiti vojsku Republike Srpske i brojne druge nadležnosti.

- Retorika im je bila takva kao da su planirali sljedeće sedmice i da postroje vojsku ispred NSRS, a umjesto toga dobili smo povlačenje - rekao je Crnadak. 

Kaže da obrazloženje što neće biti održana posebna sjednica vrijeđa zdrav razum.

- Obrazloženje da se Željka Cvijanović i Milorad Dodik ne mogu dogovoriti oko termina, nakon što već sedmicama u medijima najavljuju termin održavanja sjednice, zaista je smiješno. Jasno je da su se prepali i po ko zna koji put sakrili u mišiju rupu - kazao je Crnadak, saopćeno je PDP-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Dodik ponovio svoju tvrdnju da nema dokaza da se desio genocid u Srebrenici

Raspravom o Srebrenici počela posebna sjednica NSRS

Poslanici poslaničke grupe Pokret za državu neće prisustvovati posebnoj sjednici NSRS

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana