Bosna i Hercegovina     | 12.11.2021. 10:27 |

Vlada HNŽ: Uključiti širu javnost u rasprave o strateškim energetskim projektima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. studenoga (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i županijski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Donko Jović primili su izaslanstvo neprofitne organizacije Svjetski fond za prirodu (WWF) Adria, koje su predvodili izvršna direktorica Nataša Kalauz i direktor Udruge "Dinarica" Đorđe Stefanović.

Tema razgovora bilo je upoznavanje s djelovanjem WWF Adria u BiH, osobito u HNŽ-u, s naglaskom na njihove aktualne projekte vezane za zaštitu prirode i okoliša, priopćeno je iz županijske Vlade.

Dotičući se projekta "Gornji horizonati" i njegova utjecaja na sliv rijeke Neretve, poglavito na Bunu, Bunicu, Trebišnjicu, Trebižat, Hutovo blato i samu neretvansku deltu, sugovornici su naglasili kako je nužno uključiti širu javnost i jedinice lokalne samouprave u javne rasprave o strateškim energetskim projektima i njihovom izravnom utjecaju na prirodu.

Uz poruku kako održivo korištenje prirodnih resursa mora biti jedan od prioriteta za BiH, potvrđena je obostrana spremnost na suradnju i međusobnu potporu u projektima zaštite prirodnog okružja, osobito rijeka i vlažnih staništa u HNŽ-u, imajući na umu činjenicu da je slatkovodna biološka raznolikost danas globalno najugroženija.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a o sastanku s prosvjetarima: Nema prostora za preuzimanje dodatnih financijskih obaveza

U okviru akcije "Sat za planet Zemlju" zamračene brojne svjetske znamenitosti

Vlada HNŽ: Upravi za ceste HNŽ-a 20,8 milijuna KM za regionalne prometnice

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana