Bosna i Hercegovina     | 11.11.2021. 17:03 |

MUPZDK - Potvrđen identitet radnika turske kompanije u mjestu Golubinja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. novembra (FENA) - Tokom proteklih dana timovi Specijalne policijske jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i pripadnika drugih službi vršena je pretraga korita i obala rijeke Bosne, s ciljem pronalaska tijela dva radnika turske kompanije koja su u mjestu Topčić Polje upala u rijeku Bosnu prilikom izvođenja radova na izgradnji Koridora 5C.

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, jutros oko 9.00 sati, na području mjesta Golubinja, koje se nalazi nizvodno od mjesta nesreće, u rijeci Bosni je uočeno beživotno tijelo.

Na mjestu pronalaska tijela je izvršen uviđaj od uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a paralelno sa tim, poduzimane su radnje policijskih službenika na utvrđivanju identiteta pronađene osobe.

Poduzetim radnjama i izvršenim prepoznavanjem potvrđen je identitet osobe, te je utvrđeno da se radi o osobi A.M., rođenom 1978. godine, državljaninu Republike Turske. Nastavlja se pretraga terena sa ciljem pronalaska druge osobe. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

MUPZDK - U požaru u Zenici smrtno stradale dvije ženske osobe

U nastavku akcije 'Meta 2' na području Zenice i Banja Luke uhapšeno 12 osoba, dvije u bjekstvu

Akcija 'Meta II' - Pretresi u Zenici i Banja Luci, uhapšeno više osoba, pronađena droga i oružje

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije