Bosna i Hercegovina     | 11.11.2021. 16:11 |

Visoko domaćin obilježavanja godišnjice formiranja 3. korpusa Armije RBiH

FENA Saopćenje

VISOKO, 11. novembra (FENA) - Radni sastanak povodom obilježavanja godišnjice formiranja 3. korpusa Armije RBiH, koje će ove godine biti održano u Visokom, održan je danas u kabinetu gradonačelnika Visokog Mirze Ganića.

Sastanku je prisustvovao ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković, kao i predstavnici Saveza RVI ZDK, te domaćina, organizacije RVI Visoko i boračkih organizacija.

Tokom sastanka utvrđene su aktivnosti na organizaciji ovog velikog i značajnog događaja za Visoko, a gradonačelnik Mirza Ganić je ponudio punu podršku kako bi ovaj događaj bio održan na najvišem nivou.

Povodom godišnjice formiranja 3. korpusa Armije RBiH, na obilježavanje u Visoko će stići brojne delegacije, članovi udruženja ratnih vojnih invalida, kao i boračkih udruženja, ali i delegacije iz ukupno 22 općine koje su bile dio 3. korpusa.

Bit će održana i svečana akademija, kao i defile ulicama Visokog, te polaganje cvijeća i odavanje počasti najboljim i najhrabrijim sinovima ove zemlje, saopćeno je iz Pres-službe Grada Visoko.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U samostanu u Visokom završena prva faza projekta očuvanja samostanskih rukopisa

Policijski timovi pronašli osobu iz Visokog za kojom se intenzivno tragalo po prijavi porodice 

Nevrijeme napravilo štetu povrtlarima u Visokom, Marić i Granić obećali pomoć  

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom