Regija     | 11.11.2021. 12:24 |

Uhićeno 25 osoba, sumnja se da su oštetili proračun Srbije za 350.000 eura

FENA Saopćenje

KRAGUJEVAC, 11. studenoga (FENA) – U policijskoj akciji provedenoj na području Kragujevca, Topole i Aranđelovca uhićeno je 25 osoba zbog postojanja osnovne sumnje da su izvršile kaznena djela "prevara" i "neosnovano dobivanje i korištenje kredita i drugih pogodnosti", te na taj način oštetile proračun Republike Srbije za više od 41 milijun dinara (približno 350 tisuća eura).

Pet osoba je osumnjičeno da su izvršile kaznena djela prevare i neosnovanog dobivanja i korištenja kredita i drugih pogodnosti, a zbog postojanja osnovane sumnje za izvršenje kaznenog djela "neosnovano dobivanje i korištenje kredita i drugih pogodnosti" uhićeno je još 20 osoba, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Oni se terete da su kao odgovorne osobe poljoprivrednih gospodarstava, tijekom 2018. i 2019. godine, na osnovu lažne dokumentacije ostvarile pravo na poticaj Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za nabavku opreme i mehanizacije, nakon čega im je odobreno i iz proračuna Republike Srbije uplaćeno oko 350.000 eura, koje su zatim nenamjenski potrošili.

Osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiteljstvu.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Tri godine uzimala mirovinu preminule osobe

Uhićen bivši crnogorski reprezentativac

Uhićen bivši direktor crnogorske policije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo