Najave     | 10.11.2021. 11:45 |

'Aktualni sat' s mladim parlamentarcima na UNMO-u i SUM-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. studenoga (FENA) - Nacionalni demokratski institut (NDI), Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru (UNMO) i Sveučilište u Mostaru (SUM) organiziraju "Aktualni sat" s mladim parlamentarcima koji će se u četvrtak, 11. studenoga, od 12 do 13.30 sati održati na UNMO-u, a od 14.30 do 16 sati na SUM-u.

U okviru programa Podrške političkom pluralizmu i procesima dobrog upravljanja i vlasti u BiH (Supporting Political Pluralism and Good Governance Processes in BiH), koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a provodi Nacionalni demokratski institut, tijekom 2020. godine osnovana je neformalna grupa mladih zastupnika i zastupnica iz Federacije BiH.

Cilj te grupe je promijeniti praksu i poboljšati izravnu komunikaciju s građanima, povećati transparentnost i približiti kako svoj osobni rad, tako i rad parlamenata mladima u BiH, priopćeno je iz NDI-a.

Do sada su događaji pod nazivom "Aktualni sat" organizirani u šest lokalnih zajednica u Federaciji BiH, gdje su građani imali priliku upoznati se s radom parlamentaraca i iznijeti im svoje inicijative kako bi ih oni uputili u parlamentarnu proceduru.

Parlamentarci u Klubu su kao jednu od svojih primarnih zajedničkih inicijativa identificirali i otvoreni dijalog sa studentima na sveučilištima širom FBiH, te će se prvi takav događaj organizirati u suradnji s UNMO-om i SUM-om.

Panelisti na ovim događajima na ova dva sveučilišta bit će zastupnik u Skupštini HNŽ-a Ismet Lulić (SDP BiH), zastupnik u Parlamentu FBiH Mario Mikulić (HDZ BiH), zastupnica u Parlamentu FBiH Matea Cakalin (HDZ BiH), zastupnica u Skupštini Srednjobosanske županije Suzana Krišto (HDZ BiH) i zastupnica u Parlamentu FBiH Lana Prlić (SDP BiH).

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dan nauke održan na Univerzitetu 'Džemal Bijedić'

Konferencija 'PR, Media & Sports Days': Umjetna inteligencija generira promjene

Čović posjetio Sveučilišnu galeriju i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet SUM-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana