Bosna i Hercegovina     | 09.11.2021. 17:12 |

Grubeša s ambasadoricom Republike Francuske u BiH Toudic

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 9. novembra (FENA) - Ministar pravde BiH Josip Grubeša primio je danas ambasadoricu Republike Francuske Christine Toudic. U pratnji ambasadorice posjeti je prisustvovala i Frederique Dubost, nova sutkinja za vezu za suradnju u pravosuđu sa sjedištem u Beogradu, koja će na nerezidentnoj osnovi pokrivati Bosnu i Hercegovinu.

Tokom razgovora ministar Grubeša upoznao je goste s radom i aktivnostima ministarstva, obavezama koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom na njenom europskom putu, a posebno onima koji se vežu za reformu pravosuđa.

U nastavku sastanka bilo je riječi o suradnji Bosne i Hercegovine i Republike Francuske u međunarodnim, političkim i ekonomskim odnosima. Iskazana je obostrana zainteresiranost za budućom suradnjom, posebno po pitanju edukacije i usavršavanja kadrova.

Obje strane su istaknule dobre političke odnose, kao i mogućnost napretka u regionalnim i međunarodnim organizacijama. Na kraju susreta ministar Grubeša  zahvalio je na podršci, istaknuvši  da dosadašnju pozitivnu suradnju između ove dvije zemlje  treba nastaviti i u narednom periodu, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

VMBiH - Suradnja s FRONTEX-om, bolja kontrola nezakonitih migracija

U Bruxellesu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i BiH

VMBiH donijelo Odluku o preraspodjeli 260.000 KM u proračun Fonda za povratak BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo