Bosna i Hercegovina     | 08.11.2021. 21:02 |

Mladež HDZ: Tko o čemu, SDP-ova omladina o antifašizmu i partizanima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. studenoga (FENA) - Mladež HDZ-a BiH pozvala je Forum mladih SDP-a da konačno krenu baštiniti antifašističke vrijednosti, naprave široku raspravu unutar samih sebe imaju li uopće elemente socijaldemokracije i naprave otklon od praksi koje uobičavaju njihove stranačke kolege.

Iz Mladeži HDZ-a BiH navode kako su nemalo iznenađeni javnim priopćenjem Foruma mladih SDP-a, "kao i mantrama o partizanima, tobožnjem antifašizmu i čemu sve ne".  

Ističu kako mogu razumjeti da se istima ne sviđa njihova politička borba i neodustajanje da BiH bude razvijeno i tolerantno društvo njenih konstitutivnih naroda u kojemu se poštuju različitosti i jednaka ustavom zajamčena prava, kao i da im se ne sviđa njihov predsjednik Dragan Čović koji inzistira na poštivanju Ustava BiH i implementaciji svih odluka, domaćih i međunarodnih sudova kako bi napravili stabilan politički sustav kojeg unitaristi i samoprozvani "ljevičari" žele srušiti. 

"Ono što ne možemo shvatiti su javni pamfleti SDP-ove mladeži čiji dužnosnici slave šehide (ne branitelje niti vojnike), a govore o partizanima i multietničnosti?! Ne možemo razumjeti lekcije o antifašizmu (kojima isto služi kao sredstvo, a ne ideal), dok njihovi dužnosnici pozivaju na otvorene međunacionalne sukobe i zazivaju nabavku krstarećih raketa?! 

 I naposljetku, nemojte molimo vas, vi brinuti za predstavljanje Hrvata. To prepustite Hrvaticama i Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini. Dovoljno ste nam učinili i već tri puta izabrali predstavnika kojeg ste se i sami kasnije odrekli", priopćili su iz Mladeži HDZ-a BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

HDZ BiH pozdravio preporuku EK: Nastavljamo predvoditi reformske procese

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta