Stranačke aktivnosti     | 08.11.2021. 20:43 |

Priopćenje za javnost Mladeži HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Demokratske rasprave o svim društvenim i povijesnim temama su poželjan okvir kako bi svemu iz prošlosti kritički pristupili i pravili društvo tolerantnosti, uvažavanja i civilizacijskih vrijednosti.

Nemalo smo iznenađeni javnim priopćenjem Foruma mladih SDP-a, kao i mantrama o partizanima, tobožnjem antifašizmu i čemu sve ne.

Prvo, da podsjetimo SDP- ovu mladež kako je gradonačelnik Grada Mostara, pokojni Ljubo Bešlić, prije 12 godina stavljao na dnevni red tadašnjeg Gradskog vijeća točku o izmjenama spornih naziva ulica u Gradu Mostaru - zajednički ju je odbila "antifašistička" bošnjačka koalicija SDP-a i SDA i to u dva navrata!

Možemo razumjeti da se istima ne sviđa naša politička borba i neodustajanje da Bosna i Hercegovina bude razvijeno i tolerantno društvo njenih konstitutivnih naroda u kojemu se poštuju različitosti i jednaka ustavom zajamčena prava.

Možemo razumjeti da im se ne sviđa i naš predsjednik dr. Dragan Čović koji inzistira na poštivanju Ustava BiH i implementaciji svih odluka domaćih i međunarodnih sudova, kako bi napravili stabilan politički sustav kojeg unitaristi i samoprozvani "ljevičari" žele srušiti.

Ono što ne možemo shvatiti su javni pamfleti SDP-ove mladeži čiji dužnosnici slave šehide (ne branitelje niti vojnike), a govore o partizanima i multietničnosti?!

Ne možemo razumjeti lekcije o antifašizmu (kojima isto služi kao sredstvo, a ne ideal) dok njihovi dužnosnici pozivaju na otvorene međunacionalne sukobe i zazivaju nabavku krstarećih raketa?!

Pozivamo Forum mladih SDP-a da konačno krenu baštiniti antifašističke vrijednosti (po mogućnosti i izvan Sarajeva), naprave široku raspravu unutar samih sebe imaju li uopće elemente socijaldemokracije (koja se kao ideološki i svjetonazorski okvir mora poštivati bez obzira na naše drugačije stavove) i naprave otklon od praksi koje uobičavaju njihove stranačke kolege.

I  naposljetku, nemojte molimo vas, vi brinuti za predstavljanje Hrvata. To prepustite Hrvaticama i Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini. Dovoljno ste nam učinili i već tri puta izabrali predstavnika, kojeg ste se i sami kasnije odrekli.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo