Stranačke aktivnosti     | 05.11.2021. 14:17 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Mektić : Košarac pisao Ustav BiH bez entiteta a sad bi da priča o patriotizmu

Staša Košarac, koji nije učestvovao u stvaranju Republike Srpske i koji je 2005. učestvovao pisanju Ustava Republike Bosne i Hercegovine, bez entiteta, nema moralno pravo da priča o patriotizmu, kaže Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS.

Navodi da su uzaludni pokušaji Košarca da se nametne kao nekakva moralna vertikala jer je, kaže Mektić, on izgubio i svaki lični i politički integritet.

On kaže da se Košarac neosnovanim napadima na opoziciju dodatno kompromituje.

„On sada pokušava okriviti opoziciju za rušenje srpskog jedinstva iako je opšte poznata stvar da su jedinstvo narušili Milorad Dodik i SNSD. To smo vidjeli i juče kada je SNSD-ov Zoran Tegeltija sazvao sjednicu Savjeta ministara i doveo u pitanje sve zaključke NSRS koji su doneseni povodom nametanja Inckovog zakona“, napominje Mektić.

On kaže da SDS ima svoju politiku kojoj je glavni cilj zalaganje za interese Republike Srpske i da neće slijediti politiku SNSD, što traži i priželjkuje Staša Košarac.

„Nama je potpuno jasno do čega su SNSD i Dodik doveli Srpsku, u kojoj je ekonomska situacija sve gora i koju mladi ljudi napuštaju. Nama ne pada na pamet da pratimo takvu politiku. SDS će uvijek braniti interese RS, ali to ne znači da se naši i SNSD-ovi interesi poklapaju, pogotovo jer se kod njih više radi o privatnim interesima i koristoljublju“, kazao je Mektić.

Komentarišući rezultate rada Staše Košaraca na čelu Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Mektić kaže da je on poljoprivredne proizvođače i prehrambenu industriju doveo u veoma tešku situaciju.

„Košarac je svojim mjerama doveo do toga da se opozove izvoz na strana tržišta, a nije stvorio nikakve kapacitete za pomoć poljoprivrednicima i privredi“, naglasio je Mektić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu