Bosna i Hercegovina     | 05.11.2021. 09:28 |

Dan otvorenih vrata GSS-a HBŽ: Zanimanje za opremu spašavanja i planinarenja

FENA Mario Loncar

LIVNO, 5.studenoga (FENA) - U prostorijama Gorske službe spašavanja Hercegbosanske županije (HBŽ) u četvrtak je održan "Dan otvorenih vrata" gdje su predstavljene aktivnosti GSS-a.

 -Zahvaljujući projektu Razvoja kapaciteta gorskih službi spašavanja koji uz potporu Česká rozvojová agentura - CzechAid, provode Horská služba ČR - oficiální stránka, GSS BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH, GSS HBŽ je za njihove sugrađane na Dan otvorenih vrata predstavio dosadašnji rad, opremu koja se koristi u raznim akcijama spašavanja od stijenskog, zimskog pa do speleospašavanja te koji su preventivni koraci za sprečavanje nesreća u planinama - kazao je za Fenu pročelnik stanice GSS HBŽ Ante Dadić.

Također su predstavljeni resursi koji se koriste u akcijama potraga te sva medicinska oprema koju imamo na raspolaganju.

Po Dedićevim riječima, posjetitelji su s velikim zanimanjem pregledali opremu koja se tiče zimskog spašavanja i planinarenja u zimskim uvjetima.

Gorska služba spašavanja HBŽ trenutno ima 21 redovnog člana stanice, a u pripremi je prijem novih pet koji su se odazvali na javni poziv te bi uskoro trebali postati spašavatelji.

-Pozvani su bili i novi kandidati za članove koji su se odazvali pozivu i uskoro će sudjelovati na staničnim sastancima- poručio je Dadić.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Sletio s motocikla i zadobio teške tjelesne ozljede

Spašena hrvatska planinarka s planine Velež

U Livnu šesti tradicionalni turnir 'Košarkom za toleranciju'

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost