Bosna i Hercegovina     | 04.11.2021. 14:42 |

Vlada BPK Goražde utvrdila Nacrt budžeta za 2022. godinu

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 4. novembra (FENA) - Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde utvrdila je nacrta zakona o budžetima i o izvršenju budžeta za 2022. godinu u iznosu od 40.140.850 KM.

Nakon što je usvojen, Skupštini na razmatranje upućen je i Izvještaj o radu Vlade BPK Goražde za 2020.godinu.

Vlada BPK razmatrala je i primila k znanju Izvještaj Stalnog nadzornog tijela Vlade o stanju radova na izgradnji Hemodijaliznog centra pri Kantonalnoj bolnici Goražde te zadužila resorno ministarstvo da prati završetak tog projekta.

Nakon provedenog nadzora, Stalno nadzorno tijelo Vlade nije imalo primjedbi na dosadašnji tok i kvalitet radova, izuzev značajnog kašnjenja u realizaciji ovog projekta koji je prema potpisanom ugovoru trebao biti okončan još početkom januara ove godine.

Prema zadnjem anexu ugovora, krajnji rok za okončanje svih ovih poslova koji su, kako se navodi u izvještaju jednim dijelom prolongirani i zbog kašnjenja u isporuci softificirane opreme je 8. decembar, a ako bude sve išlo planiranom dinamikom, možda i kraj ovog mjeseca.

Vlada je i informirana o trenutnom epidemiološkom situacijom i brojem vakcinisanih građana, koji do 31. oktobra iznosi 7.876 ili 45,3 posto s prvom dozom vakcine, a s drugom dozom 6665 ili 38.3 posto.

Na prijedlog Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice, data je saglasnost na tekst i potpisivanje Sporazuma/Aneksa o izmjenama Usaglašenog Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na teritoriji Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te ovlašten resorni ministar za njegovo potpisivanje.

Uprava policije MUP-a BPK-a Goražde dobila je saglasnost za nabavku stalnih sredstava (uređaja za poligrafsko ispitivanje i kamere za video nadzor dijela Grada Goražda), u ukupnom iznosu od 31.000 KM, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade BPK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo