Bosna i Hercegovina     | 02.11.2021. 12:50 |

'Akademski dijalog' u mostarskom Centru za kulturu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. novembra (FENA) - Fondacija Friedrich Ebert Dijalog za jugoistočnu Europu (FES SOE), u saradnji s Institutom za demokratski angažman u jugoistočnoj Europi (IDESE) organizuje "Akademski dijalog" u Centru za kulturu u Mostaru, u periodu od 3. do 5. novembra.

Akademski dijalog (Academia in Dialogue) serijal je tematskih seminara koji se organizuju s ciljem pokretanja razgovora s različitim ciljnim grupama u regionu za stvaranje novih i konstruktivnih ideja za promicanje demokratske participacije i općenite demokratizacije regiona.

Na Akademskom dijalogu učestvovat će, uz ostale, zastupnica u Federalnom parlamentu i najmlađa članica Predsjedništva SDP BiH Lana Prlić, predstavnik Foruma mladih SDSM (Sjeverna Makedonija) Nase Nasev, potpredsjednica Građanskog pokreta Ura iz Crne Gore Jovana Marović, te generalna sekretarka Mladih europskih socijalista (YES) Ana Pirtskhalava.

Početak događaja i izjave za medije bit će upriličeni 4. novembra u 10 sati u Centru za kulturu, najavili su organizatori.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana