Bosna i Hercegovina     | 01.11.2021. 13:48 |

BPK Goražde u projektu E-uprave USAID-a

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 1. novembra (FENA) - Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća i direktorica Misije USAID U BiH Courtney Chubb potpisale su Memorandum o razumijevanju s ciljem realizacije projekta E-uprave na području tog kantona.

Riječ je o projektu kojim USAID nadležnim institucijama pruža podršku u uspostavi integrisanih elektronskih registara, a koji uključuju i module za unapređenje sistema javnih nabavki u BiH.

Premijerka Obuća naglašava da kantonalna vlada ovaj projekt smatra veoma značajnim korakom u procesu uspostave E-uprave kako u ovom kantonu, tako i u državi BiH.

- Kreiranje pravnog i institucionalnog okvira za centralizovane javne nabavke kroz primjenu informacionog sistema je samo jedan segment u sistemu E-uprave, a čiji je cilj uspostava efikasnog, odgovornog i transparentnog sistema javnih nabavki. Naša namjera i cilj je da ovim projektom unaprijedimo sistem javnih nabavki i učinimo ga efikasnim i krajnje transparentnim - istakla je Obuća.

Naglasila je da će sa svoje strane učiniti sve da se ovaj projekt u potpunosti realizuje.

- U tom smislu ćemo s predstavnicima USAID-a aktivno sarađivati, te osigurati tehničke i kadrovske kapaitete za realizaciju. Ovaj projekt na području našeg kantona trebao bi biti implementiran do polovine naredne godine - kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća, zahvalivši USAID-u na dosadašnjoj saradnji i realizaciji niza projekata.

Pored BPK Goražde, USAID će ove aktivnosti realizovati i na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog  kantona.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Rovčanin: Postoji snažna poveznica između organizacija civilnog društva i lokalnog razvoja (VIDEO)

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta