Stranačke aktivnosti     | 29.10.2021. 14:40 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje


Izjava za javnost


- Ukoliko portparol SNSD-a Radovan Kovačević više vjeruje izjavi Gabrijela Eskobara, nego liderima opozicije koji tvrde da s njim nisu imali nikakav kontakt, onda jasno pokazuje čijem mišljenju i izjavama on pridaje važnost i u koga ima najviše povjerenja, rekla je Anja Perović, portparol PDP-a.

Petrovićeva kaže da Eskobar nije naveo da je razgovarao sa liderima opozicije u Republici Srpskoj, nego sa više političkih lidera u BiH, što se može odnositi i na one sa kojima, za razliku od opozicije, SNSD ima čvrstu koaliciju i strateško partnerstvo:

- Međutim, po njegovim izjavama izgleda da Kovačević zna sa kim je Eskobar razgovarao, kako je tekao tok razgovora, šta su posljedice toga, pa se postavlja logično pitanje otkud baš njemu te „informacije“ i ko zapravo kontaktira sa Eskobarom? Smiješne su konstatacije da se opozicija nada sankcijama bilo kome u Republici Srpskoj. Prvo, jer su upravo SDS i PDP, za razliku od SNSD-a, od stranih namještenika istrpili brojne udare i jer se našim kadrovima zabranjivalo ne samo političko djelovanje, nego i osnovno ljudsko pravo na rad, i to ljudima sa „spiska za odstrel“ Grejm Deja, potonjeg savjetnika u kabinetu Milorada Dodika, kaže Petrovićeva.

Petrovićeva poručuje Kovačeviću da slobodno pita svog šefa kako je pravio te spiskove i dostavljao u Kancelariju visokog predstavnika, čiji šef u Banjaluci je bio Grejm.

- I na kraju najvažnije, nama nikako u interesu nije strani intervencionizam, jer će najgore sankcije SNSD dobiti na izborima naredne godine, od naroda Srpske, koji su ojadili svojim kriminalom, a sve pod plaštom zaštite Republike Srpske, na šta se Kovačević i danas poziva, zaključuje Petrovićeva.

 

Informativna služba PDP-a

 

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta