Bosna i Hercegovina     | 29.10.2021. 14:29 |

Regionalna politička akademija razgovara o studentskim pravima na rad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Grupa mladih polaznika regionalne političke akademije Progresivne politike na Zapadnom Balkanu (ProgWeB) najavila je za večeras u Sarajevu diskusiju o studentskim pravima na rad, u okviru projekta "Let us Work!".

Sudjelovat će premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministrica visokog obrazovanja i nauke KS Aleksandra Nikolić, poslanik u Parlamentu FBiH Irfan Čengić, premijer ZDK Mirnes Bašić, ministar nauke, kulture i obrazovanja ZDK Spahija Kozlić, profesorica psihologije na Filozofskom fakultetu UNSA Mirna Marković te predstavnici Vijeća mladih FBiH, Unije studenata u Zenici, kao i Studentskog parlamenta UNSA.

Cilj projekta "Let us Work!" je podizanje svijesti o pravima na rad studenata, te ukazivanje na neophodnost donošenja zakona o studentskom radu i zakona o studentskom standardu na području Federacije Bosne i Hercegovine.

ProgWeB je politička akademija koja okuplja mlade liberale i socijaldemokrate iz šest država zapadnog Balkana. Cilj akademije je povećati političko učešće i utjecaj mladih, kroz jačanje njihovih kapaciteta i regionalne saradnje na demokratkim principima. U organizaciji akademije učestvuju Fondacija Boris Divković (BiH), Forum lijeve inicijative (BiH), Olof Palme International Center (Švedska), Centre Party International Foundation (Švedska), Centar modernih veština (Srbija), Qemal Stafa Foundation (Albanija), Progres Institute for Social Democracy (Sjeverna Makedonija), Liberal Institute Skopje (Sjeverna Makedonija) i Musine Kokalari Institute for Social Policy (Kosovo). 

- Okrugli sto o studentskim pravima na rad bit će održan u Malom amfiteatru Doma mladih u Sarajevu, s početkom u 18.30 sati -  najavio je Projektni tim “Let us Work!”.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Mladi iz zemalja zapadnog Balkana posjetili Potočare

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta