Kultura     | 29.10.2021. 13:50 |

Izaslanstva Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka posjetili HKD Napredak

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. listopada (FENA) - Izaslanstvo Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka predvođeno županom Ivanom Anušićem i zamjenikom gradonačelnika Draganom Vulinom posjetilo je u četvrtak, 28. listopada, Središnjicu Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak u Sarajevu gdje su se sastalo s predsjednikom Društva Nikolom Čičom, s kojim je, među ostalim, razgovaralo o povijesti, djelovanju i društvenoj ulozi Napretka.

HKD Napredak sljedeće godine proslavlja 120. obljetnicu svog osnutka i djelovanja.

"Među projektima, kojima će se na razini Središnjice i podružnica tijekom cijele 2022. godine obilježiti ovaj značajan jubilej, naći će se likovne izložbe, koncerti, predstavljanja knjiga, sportski događaji te mnogobrojni drugi prigodni programi. Središnja manifestacija bit će međunarodni znanstveni simpozij pod nazivom 'Identitet kulture Hrvata Bosne i Hercegovine' s posebnim osvrtom na ulogu Napretka u tome", istaknuo je Čiča.

Predsjednik Društva goste je upoznao i s dosadašnjim djelovanjem Napretka na području Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, te istaknuo kako im je veoma značajno ponovno pokretanje podružnice Napretka u Osijeku kao i drugim dijelovima navedene županije na kojima je Društvo imalo podružnice, priopćeno je iz HKD-a Napredak.

Župan Anušić i zamjenik gradonačelnika Vulin zahvalili su Čiči na srdačnoj dobrodošlici.

"Drago nam je da smo ovdje, ja sam prvi put u posjetu Sarajevu i iskoristili smo ovu priliku da posjetimo i HKD Napredak. Upoznati smo sa situacijom te vašim djelovanjem i funkcioniranjem i nadamo se da će naš dolazak ovdje biti potpora i poticaj za vaš još bolji i uspješniji rad", istaknuo je župan Anušić.

Gosti iz Republike Hrvatske izrazili su potporu i pomoć pri ponovnoj obnovi rada HKD-a Napredak na području Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka te budućim projektima Društva.

"Cilj ovog susreta je uspostaviti kontakt i pokušati definirati područja na kojima možemo ostvariti buduću suradnju", naglasio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima za uspostavljanje suradnje između Napretka i Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka na različitim projektima s posebnim naglaskom na projekte kulturne suradnje.

Sastanku su nazočili i zamjenik župana Mato Lukić, tajnik Osječko-baranjske županije Ivan Hampovčan i voditelj Kabineta župana Saša Forgić, a svi sudionici razgovora izrazili su nadu i spremnost za uspostavljanje i realiziranje navedene suradnje, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Napredak organizira Tečaj copywritinga i SEO copywritinga

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Čelnici HAZU-a BiH i HKD 'Napredak' o obilježavanju 600 godina rođenja kraljice Kosače

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!