Kultura     | 28.10.2021. 20:34 |

Predstavljena knjiga 'Andrićeva poetika: iza kulisa ispripovijedanog'

FENA Ivana Banovic

 MOSTAR, 28. listopada (FENA) - Predstavljanje knjige Perine Meić “Andrićeva poetika: iza kulisa ispripovijedanog” upriličeno je u četvrtak navečer u holu Dompesa u Mostaru.

Knjiga objedinjuje tekstove o reprezentativnim djelima književnika Ive Andrića, a podijeljena je u devet cjelina u kojima su predstavljene najvažnije etape piščeva književnog opusa.

Knjigu su predstavili Ivan Šunjić i Tina Laco koja je, uz ostalo, istaknula kako je knjiga "Andrićeva poetika: iza kulisa ispripovijedanog" svojevrsni pomirbeni čimbenik u mravinjaku nepregledne literature o Andriću.  

-  Pred nama je sedma znanstveno-stručna knjiga Perine Meić koja nas opet uspijeva iznenaditi i očuditi jer nas uvjerava da govoriti o Ivi Andriću i danas, nakon toliko i toliko analiza i toliko govora, znači uvijek se vratiti onome modusu stalne skepse i propitkivanja – naglasila je Laco.

Knjiga, književne kritičarke i teoretičarke književnosti Perine Meić, redovite profesorice Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, objavljena je u izdanju ogranka Matice hrvatske u Rijeci i riječkog Studija TiM.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Predstavljena knjiga 'Osluškujući tišinu' Viktorije Bukovac

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo