Bosna i Hercegovina     | 28.10.2021. 15:27 |

Osmanović: Schmidt kazao da se neće dopustiti prenos nadležnosti (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Kluba poslanika Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović je izjavio novinarima da je zadovoljan onim što je visoki predstavnik Christian Schmidt kazao u obraćanju poslanicima da prati situaciju, da će postupiti u skladu s bonskim ovlastima onog momenta kada se napravi procjena i da, ne samo on, nego i drugi međunarodni zvaničnici prate situaciju.

- Također sam zadovoljan njegovom izjavom da se neće dopustiti jednostrani pokušaj prenosa nadležnosti sa države na entitetski nivo, jer su to zakoni koje je uglavnom donijela Parlamentarna skupština BiH - naveo je Osmanović.

Podsjetio je da je Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima donesen 2008. godini, kada je ministar civilnih poslova bio iz SNSD-a, Sredoje Nović.

- On je zaista puno truda uložio da se donese taj zakon i da Agencija za lijekove na državnom nivou ima sjednište u Banja Luci, ima svoje stručno vijeće u koje se imenuju tri člana iz Federacije BiH, tri iz entiteta Republika Srpska i jedan iz Distrikta Brčko. Čuli smo i od visokog predstavnika, a takvi su stavovi kada je u pitanju EU, da imamo vrlo kvalitetnu i dobro organizovanu Agenciju za lijekove na državnom nivou. S tim se nije igrati - poručio je Osmanović.

Pogledajte https://www.fena.ba/video/6656/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1dwjg42kCM59Q1PjDtYOv_3QxGMIQN3Bc?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Misija OSCE-a: Odluke visokog predstavnika predstavljaju krajnju mjeru

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!