Bosna i Hercegovina     | 28.10.2021. 15:04 |

Saradnja Općine Stari Grad i Zavoda Mjedenica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28.oktobra (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad  Ibrahim Hadžibajrić i direktorica Javne ustanove Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece „Mjedenica“ Mirsada Čakal potpisali su danas Ugovor o namjenskom grantu, kojim će Općina Stari Grad sa 7.000 KM finansirati projekat podrške učenicima s govorno-jezičkim poremećajima, saopćila je Služba za odnose s javnošću Općine Stari Grad.

Ovim projektom učenicima osnovnih škola iz Starog Grada koji imaju govorno-jezičke poremećaje, omogućuju se besplatni logopetski tretmani kroz rad sa stručnim osobljem Zavoda „Mjedenica“. Općina Stari Grad je jedina općina u Kantonu Sarajevo koja realizuje ovu vrstu projekta.

Kako je kazala direktorica Čakal projekat se realizuje još od školske 2011./2012. godine.

-Na ovaj način naša ustanova daje podršku svim osnovnim školama s područja Starog Grada koja podrazumijeva individualni rad sa djecom, ali i roditeljima. Od samih početaka u projekat je uključen veliki broj učenika sa kojima je zabilježen je napredak- pojasnila je direktorica Čakal.

U proteklom periodu stručni tim Zavoda Mjedenica u saradnji sa osnovnim školama prikupio je podatke o učenicima kojima su potrebni ovakvi tretmani, te se prve projektne aktivnosti očekuju već iduće sedmice.

Načelnik Hadžibajrić rekao je da Općina Stari Grad projekat finansira devet godina jer su svjesni njegovog značaja za učenike, ali i roditelje.

-Nadamo se da će se i ove godine uključiti svi učenici koji imaju govorno-jezičke probleme i potrebu za logopedskim tretmanima jer im u Zavodu sigurno mogu pružiti potrebnu pomoć-izjavio je načelnik Hadžibajrić. Dodao je da se podrška Zavodu Mjedenica ogleda i kroz brojne druge projekte, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općine Stari Grad Sarajevo i Bar potpisale Sporazum o saradnji

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Goganović i Todorov o razvoju bilateralne vojne saradnje BiH i Bugarske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo