Bosna i Hercegovina     | 28.10.2021. 14:42 |

Potpisan sporazum o saradnji između FUP-a i Fakulteta za kriminalistiku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Potpisan je Sporazum o saradnji od posebnog značaja između Federalne uprave policije i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Potpisnici su zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman i dekan tog fakulteta Jasmin Ahić.

Sporazum kojim se uspostavlja saradnja od posebnog značaja između Federalne uprave policije i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije je od izuzetnog značaja za Federalnu upravu policije budući da je nakon niza godina, konačno na ovaj način institucionalizirana saradnja te stvoren pravni okvir za unapređenje i razvoj međusobnih odnosa.

Potpisnici Sporazuma, vođeni željom i potrebom za uspostavljanjem međusobne saradnje u oblasti nauke, obrazovanja i struke, spremni su na efikasnu saradnju koja će doprinijeti razmjeni iskustava i znanja. Sporazumom se potvrđuju zajedničko zalaganje i interes za unapređivanjem saradnje u oblasti edukacije i naučnog istraživanja.

Navedenim sporazumom definiše se način saradnje koji se ogleda u razmjeni akademskog i stručnog kadra, izrade programa za njihovo usavršavanje, poticanje aktivnosti od zajedničkog interesa, organiziranje naučno-istraživačkih aktivnosti, konferencija, simpozijuma, seminara i radionica.

Sporazum definiše razmjenu časopisa, publikacija i udžbeničke literature i drugog stručnog materijala na osnovu reciprociteta, kao i izradu zajedničkih istraživačkih projekata.

Strane će uz potpuno uvažavanje autorskih prava i zaštite ličnih podataka voditi računa o tome koje analize ili druge stručne radove, i do koje mjere, mogu učiniti dostupnima javnosti i drugim nadležnim organima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Studenti Fakulteta za kriminalistiku UNSA posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

FUP - Munjić učestvovao na radionici o jačanju javnih prostora u okviru projekta Evropske unije

Dvije osobe lišene slobode zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela 'prevara u privrednom poslovanju'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu