Sport     | 28.10.2021. 14:05 |

Avdagić: UNESCO je podrška Bosni i Hercegovini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Na UNESCO konferenciji 195 država potpisinica Konvencije protiv dopinga u sportu iz cijelog svijeta, održanoj u Parizu, predstavnik Bosne i Hercegovine Amir Avdagić potvrdio je opredijeljenost Bosne i Hercegovine za potpunu primjenu i provođenje njenih obaveza, saopćeno je.

Avdagić je sudjelovao u pripremi i donošenju odluka u vezi s modelom zakonodavnog okvira, praćenja i primjene Konvencije te rada i djelovanja UNESCO Dobrovoljnog fonda za eliminaciju dopinga u sportu.

Na marginama konferencije, Avdagić je održao niz sastanaka s predstavnicima Austrije, Njemačke, Francuske, Italije, Azerbejdžana, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, ITA, WADA i drugim u cilju promocije aktivnosti Bosne i Hercegovine.

UNESCO je specijalizirana organizacija u sistemu Ujedinjenih naroda, utemeljena 1945. godine. Glavni cilj je doprinos miru i sigurnosti promovirajući suradnju među narodima na područjima obrazovanja, znanosti i kulture u cilju unapređenja općeg poštovanja pravde, vladavine zakona, ljudskih prava i temeljnih sloboda.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!