Kultura     | 28.10.2021. 08:26 |

Narodno pozorište Sarajevo posebnim programom otvara novu sezonu

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 28. oktobra (FENA) - Zgrada Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) kao i profili na društvenim mrežama najveće teatarske kuće u Bosni i Hercegovini osvanuli su u novom ruhu, a sve uoči večerašnjeg posebnog programa povodom otvaranja nove umjetničke sezone i predstavljanja dvogodišnjeg repertoara.

Na velikoj sceni NPS u 19.30 sati bit će održan poseban program otvaranja nove umjetničke sezone i predstavljanja dvogodišnjeg repertoara Drame, Opere i Baleta.

Osim toga, u čast stogodišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo, JP BH Pošta predstavit će poštansku markicu koja je izrađena upravo sa motivima zgrade Kuće na obali.

Prisutnima će se obratiti ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, generalni direktor JP BH Pošte Mirsad Mujić, predsjednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta Sarajevo Edina Papo, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić, umjetnička diretkorica Drame Vedrana Božinović, umjetnički direktor Opere Leonardo Šarić, Adnan Đindo uime direkcije Baleta i balet-majstor Mia Jahić. 

Taj događaj moći će se pratiti i uživo putem Facebook stranice i YouTube kanala NPS, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Na sceni NPS u subotu praizvedba predstave 'Jedan je Muhammad Ali' u režiji Dine Mustafića

Dan otvorenih vrata u Narodnom pozorištu Sarajevo povodom 1. novembra, Međunarodnog dana baleta

KK Radnički Goražde novu sezonu A1 lige FBiH otvara sutra sa ekipom IUS Wolves Ilidža

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'