Bosna i Hercegovina     | 27.10.2021. 10:44 |

U saobraćajnoj nezgodi u Bijeljini sinoć smrtno stradalo dijete

FENA Saopćenje

BIJELJINA, 27. oktobra (FENA) - U saobraćajnoj nezgodi u Bijeljini sinoć je smrtno stradalo dijete, jedan vozač lišen je slobode, a u toku je potraga za drugim.

Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Bijeljina, sinoć je oko 20.45 sati zaprimila prijavu da je u Bijeljini u ulici Kulina Bana došlo do saobraćajne nezgode. Izlaskom na lice mjesta policijski službenici došli su do saznanja da je došlo do dvije saobraćajne nezgode u pomenutoj ulici u razmaku od nekoliko minuta, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U prvoj saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je dijete (2007) koje je bilo u svojstvu pješaka, a koje je smrtno stradalo  i nepoznato vozilo i vozač, koji se udaljio sa lica mjesta.
     
U drugoj saobraćajnoj nezgodi  nepoznato vozilo ostvaruje kontakt sa povrijeđenim djetetom  i njegovim roditeljima koji su mu na kolovozu ukazivali pomoć i udaljava se sa lica mjesta. Otac djeteta E.H. zadobio je teške tjelesne povrede kao i majka A.B. , koji su nakon ukazane ljekarske pomoći pušteni na kućno liječenje.

Oko 23.00 sata policijski službenici Policijske uprave  Bijeljina  slobode su lišili osobu P.D. zbog osnovane sumnje da je  najvjerovatnije učestvovala u drugoj  saobraćajnoj nezgodi.

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina intezivno rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih saobraćajnih nezgoda.

 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana