Bosna i Hercegovina     | 26.10.2021. 14:53 |

U Goraždu počela Nedjelja solidarnosti Crvenog križa

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 26. oktobra (FENA) – Pod motom ”Solidarnost na djelu” u organizaciji Crvenog križa u Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde počela je Nedjelja solidarnosti.

Sekretar gradske organizacije Crvenog križa Goražde Emir Sarajlić pojašnjava da je riječ o tradicionalnog akciji koju ova organizacija provodi svake godine, u posljednjoj sedmici oktobra.

- I ove godine u okviru Nedjelje solidarnosti organizirali smo nekoliko aktivnosti čiji je cilj prikupljanje pomoći isključivo u prehrambenim i higijenskim artiklima. Uz podršku mladih volontera Crvenog križa akcija se provodi u goraždanskim osnovnim i srednjim školama, nastojat ćemo je proširiti i u trgovinskim objektima, a takođe, uputili smo i dopise na 15-ak adresa privrednih subjekata koji mogu uplatiti novac koji ćemo opet iskoristiti za nabavku tih artikala – kazao je Sarajlić.

Dodao je da je pomoć namijenjena građanima u stanju socijalne potrebe kao i djeci slabijeg socijalnog statusa.

- Nažalost, veliki broj građana nalazi se u stanju socijalne potrebe a samo gradska organizacija Crvenog križa ima oko 70 osoba koje redovno obilazimo i pomažemo. Često taj broj zna biti i veći jer uvijek ima ljudi kojima je potrebna pomoć i koji se nađu u nevolji. Od građana očekujemo i ovoga puta da budu solidarni i odazovu se ovoj akciji doniranjem hrane koja može stajati odnosno higijenskih artikala, a akcija traje do 1. novembra – kazao je sekretar Crvenog križa Goražde.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'