Stranačke aktivnosti     | 25.10.2021. 19:03 |

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

FENA Saopćenje

Predsjedništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla na sjednici održanoj 25. 10. 2021. godine u Tuzli jednoglasno je usvojilo zaključak da pruža podršku nedavno usvojenom Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH.

Dosadašnja nepravedna raspodjela javnih prihoda u FBiH koja traje od 2006. godine, dovela je u potpuno neravnopravan položaj stanovnike Tuzlanskog kantona. Neprihvatljivo je da „jedan stanovnik Kantona Sarajevo vrijedi dva puta više od stanovnika Tuzlanskog kantona“.

Radnici u obrazovnom i zdravstvenom sektoru, policijski i državni službenici  za isti posao koji rade moraju imati jednaku platu i jednake uvjete rada u cijeloj FBiH.

Tokom primjene postojećeg Zakona, nepravednom raspodjelom javnih prihoda u FBiH, Tuzlanski kanton je oštećen za preko 500 miliona KM. Smatramo da je krajnje vrijeme da se ova nepravda ispravi.

Imajući u vidu činjenicu da je TK najmogoljudniji kanton u FBiH,  da je industrijski bazen, te da je među glavnim generatorima razvoja privrede BiH, dosadašnja raspodjela javnih prihoda u FBiH naročito prema TK je nepravedna i neprihvatljiva.

Predsjedništvo KO SDPBiH Tuzla će kontinuirano pratiti aktivnosti vezano za ovaj Zakon.

                                                                          Služba za iinformisanje KO SDPBiH Tuzla

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDP BiH Tuzla

Saopćenje za javnost KO SDP BiH Tuzla

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'