Bosna i Hercegovina     | 25.10.2021. 18:01 |

Stožer za zaštitu i spašavanje Distrikta dao suglasnost za treću dozu cjepiva

FENA Saopćenje

BRČKO, 25. listopada (FENA) - Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na zasjedanju dao suglasnost na Preporuke za davanje treće doze cjepiva protiv covida -19.

Ove preporuke se, između ostalog, odnose na davanje treće doze osobama starijim od 65 godina, zdravstvenim radnicima koji rade kao prvi kontakt s pacijentima, kao i osobama kod kojih je od druge doze cjepiva iz primarnog procesa prošlo najmanje šest mjeseci.

Ujedno, Stožer je dao suglasnost na Preporuke za docijepljenje u Brčko distriktu za građane Distrikta koji su prvu dozu cjepiva protiv covida-19 dobili u inozemstvu. Docjepljenju će moći pristupiti građani koji su se u inozemstvu cijepili prvom dozom cjepiva protiv bolesti covid-19, te su u mogućnosti da pruže dokaz o tome.

Stožer za zaštitu i spašavanje naglašava da je primarno cijepljenje, prvom i drugom dozom, prioritet za sticanje kolektivnog imuniteta građana Brčko distrikta te apelira na stanovništvo da se cijepi kako ne bi došlo do pogoršanja epidemiološke situacije.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Komisija za odlučivanje o sukobu interesa u Brčko Distriktu pokrenula 76 postupaka u 2023. godini

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'