Bosna i Hercegovina     | 25.10.2021. 17:19 |

Tegeltija razgovarao s američkim izaslanikom Escobarom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas telefonom sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država u Birou za evropska i evroazijska pitanja u State Departmentu i  specijalnim izaslanikom predsjednika SAD-a za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom uoči njegovog dolaska u BiH.

Ovom prilikom, Tegeltija je upoznao Escobara o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, izrazivši žaljenje što Evropska unija ne pokazuje zainteresovanost za prijem zemalja zapadanog Balkana.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom naglasio podršku uvezivanju regionalnog tržišta zapadnog Balkana s ciljem unapređenja ekonomskih i privrednih potencijala i jačanja dobrosusjednih odnosa.

Govoreći o unutrašnjim odnosima u BiH, Tegeltija je istakao da je poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog mirovnog sporazuma jedino rješenje za nesmetano funkcionisanje u BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine 19. ožujka

Escobar rekao da mu je Kurti obećao da će razmotriti prijedloge o dinaru

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo