Bosna i Hercegovina     | 25.10.2021. 15:39 |

Magazinović: Radujem se sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Zastupnik Saša Magazinović (Socijaldemokrtska partija Bosne i Hercegovini) raduje se, izjavio je, sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. To će biti prilika, dodaje on, za razgovor o više tema.

Na novinarsko pitanje da li je zahtjev za smjenu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića, koji je inicirao predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija (Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), zapravo suptilan način SNSD-a za vraćanje u rad institucija, Magazinović kaže da jeste; da je to veoma kreativan način za vraćanje SNSD-a u proces odlučivanja a pritom i za izbjegavanje problema s opozicijom i s javnošću „koju su sami kreirali“. To je prvi korak, po Magazinovićevom mišljenju, za vraćanje SNSD-a u institucije „znajući unaprijed da predložena smjena ne može proći“.

- Sutrašnja sjednica bit će prilika da razgovaramo o brojnim drugim temama, što ja pozdravljam i radujem se sjednici - zaključio je.

Upitan za eventualno obraćanje visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta Predstavničkom domu, Magazinović kaže da je to očekivani korak koji može spriječiti jedino stav člana Kolegija Nebojše Radmanovića (SNSD) jer su druga dva člana Kolegija, pretpostavka je, za Schmidtovo obraćanje.

Na opasku novinara da je Radmanović najavio nepojavljivanje na sjednici Kolegija, Magazinović ističe da će Radmanović na taj način dati prešutnu saglasnost za obraćanje aktuelnog visokog predstavnika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasada Rusije u BiH - Pozivamo strane u BiH da pokažu mudrost, strpljenje, kompromisni pristup

Ambasada Rusije u BiH - Christian Schmidt nije legitiman visoki predstavnik u BiH

Guterres: Svijetu je potreban kompromis

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana