Bosna i Hercegovina     | 25.10.2021. 09:45 |

Crveni križ Općine Novo Sarajevo organizuje akciji dobrovoljnog darivanja krvi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Crveni križ Općine Novo Sarajevo u  skladu s programom rada svake godine organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

S obzirom na izuzetno tešku situaciju tokom prošle i ove godine u davalaštvu zbog proglašenja pandemije Covid-19, u saradnji sa kolegama iz Crvenog križa Centar,  organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi u svrhu obezbjeđenja dovoljnih zaliha krvi i krvnih sastojaka u utorak, 26. oktobra u terminu od 11.00 do 15.00 sati u prostorijama Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine u Ulici Zmaja od Bosne 5.

Svaki davalac krvi će imati priliku da posjeti stalne i povremene postavke u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine, što je doprinos muzeja tvoj humanoj akciji.

Crveni križ Općine Novo Sarajevo poziva građane da se pridruže i podrže promociju te akcije dobrovoljnog darivanja krvi, jer krv je lijek, a čovjek je jedini izvor krvi kao lijeka i na taj način podrže akciju.

Crveni križ vrši promociju, animaciju i regrutaciju davalaca, a Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH obavlja stručni dio – uzimanje krvi od davalaca.

Animiranje građana za dobrovoljno darivanje krvi predstavlja značajnu društvenu aktivnost i pomaže u ublaživanju ljudskih patnji i spašavanju života što je jedan od najznačajnijih humanitarnih zadataka Crvenog križa, saopćeno je iz Crvenog križa Općine Novo Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Francesco Rocca podnosi ostavku na mjesto predsjednika Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Svijet 'opasno nepripremljen' za sljedeću krizu, upozorava međunarodni Crveni krst

Ukrajinski Crveni Krst priprema se za dodatnu pomoć civilnom stanovništvu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'