Servisne informacije     | 25.10.2021. 07:26 |

BIHAMK - U višim predjelima Bosne kolovoz mokar i mjestimično klizav

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) - Zbog jutarnjeg mraza u višim predjelima Bosne upozorava se na mokar i mjestimično klizav kolovoz. Također, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove skreće se pažnja na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Za večeras nije planirana obustava saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), pa će se i tokom noći saobraćati jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Danas i sutra (25. i 26.10.) od 08 do 18 sati izvodit će se asfalterski radovi na regionalnom putu Gradačac-Gračanica (Srnice Gornje-Doborovci). Za vrijeme radova vozila će se usmjeravati na put Gračanica-Bukva-Srebrenik.

Zbog minerskih radova, danas će u vremenu od 11:30 do 14:30 sati doći do obustave saobraćaja na putnom pravcu Šipovo-Kupres.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.novembra, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'