Stranačke aktivnosti     | 24.10.2021. 12:13 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Danas je u 65. godini preminuo član Glavnog odbora PDP-a Vinko Radovanović. Radovanović je jedan od osnivača Partije demokratskog progresa i nekadašnji potpredsjednik partije.

Vinko Radovanović je rođen 1957. godine u Sarajevu, gdje je završio gimnaziju i Medicinski fakultet, a specijalizirao je u oblasti hirurgije. Tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata radio je u ambulanti u Vojkovićima i II sarajevskoj brigadi, a nakon rata radio je u tadašnjem Kliničkom centru Srpsko Sarajevo, danas bolnica „Srbija“.

Tokom svoje političke karijere obavljao je niz odgovornih dužnosti. U više mandata bio je odbornik PDP-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža. Radovanović je bio poslanik PDP-a u petom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske i delegat u Domu naroda u Parlamentu BiH. Od 2009 do 2013. godine obavljao je funkciju gradonačelnika Istočnog Sarajeva. Radovanović je nakon toga bio ambasador BiH u Crnoj Gori.

Bio je oženjen, otac jednog djeteta i djed jedne unuke.

Partija demokratskog progresa izgubila je značajnog člana, na čiju mudrost, smirenost i iskustvo smo uvijek mogli računati, ali smo prije svega izgubili dobrog čovjeka i odličnog prijatelja. Čast je bilo poznavati dr Radovanovića, raditi s njim, nazivati ga prijateljem i kolegom. Ostajemo zahvalni za doprinos radu Partije demokratskog progresa i razvoju zajednice u cjelini.

Komemoracija dr Vinku Radovanoviću biće održana sutra u 11 časova u Administrativnom centru Istočno Sarajevo, a sahrana u 14 časova na porodičnom groblju Vojkovići-Grlica.

 Informativna služba PDP-a

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'