Bosna i Hercegovina     | 23.10.2021. 11:18 |

Šest osoba smrtno stradalo u požaru u brčanskom naselju Suljagića sokak

FENA Edin Jašarević

BRČKO, 23. oktobra (FENA) - U brčanskom naselju Suljagića sokak jutros je izbio požar u kojem je prema nezvaničnim informacijama smrtno stradalo šest osoba, a više ih je povrijeđeno.

Portparolka Policije Brčko distrikta BiH Dževida Šadić Hukičević je u izjavi za Fenu kazala da je Policija Brčko distrikta BiH 23. oktobra u 6.20 sati zaprimila prijavu da u ulici Sarajevska na skretanju prema naselju Suljagića Sokak gori kuća.

- Upoznata je Služba hitne medicinske pomoći JZU Zdravstveni centar Brčko kao i profesionalna vatrogasna jedinica Brčko distrikta BiH koji su izašli na mjesto događaja i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH a na mjesto događaja je izašao i protivpožarni inspektor te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio. Dosadašnjim aktivnostima je utvrđeno da ima nastradalih osoba - izjavila je Šadić Hukičević.

Prema nezvaničnim informacijama požar se dogodio jutros oko sedam sati, nije bio većeg intenziteta, a sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen-monoksidom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U Brčkom održano savjetovanje voćara majevičke regije

U Brčkom obilježen 'Dan narcisa'

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo