Svijet     | 22.10.2021. 19:12 |

Johnson: Nove restrikcije zbog koronavirusa nisu u planu

FENA Internet

LONDON, 22. oktobra (FENA) - Britanski premijer Boris Johnson izjavio je danas da nove restrikcije zbog koronavirusa nisu u planu, budući da su ga savjetnici upozorili da bi rano djelovanje s blažim mjerama za smanjenje sve većeg broja slučajeva smanjilo potrebu za kasnijim strožim restrikcijama.

Johnsonova vlada je saopćila da još nema potrebe za uvođenjem "plana B" koji uključuje obavezno nošenje maski, rad od kuće i Covid pass, iako bi se takve mjere mogle uvesti ako se ne vakcinišu oni koji to do sada nisu učinili, piše MSN. 

Johnson je u ljeto ukinuo ograničenja koja su bila na snazi u Engleskoj zbog COVID-a i rekao da je, iako broj slučajeva raste, nije ništa što nisu očekivali.

Ranije je rekao da velika stopa vakcinacije ove godine će značiti da će biti smanjen broj smrtnih slučajeva kao i onih koji zahtijevaju hospitalizaciju za razliku od ranijih faza pandemije.

Upitan o mogućnosti ponovnog zatvaranja tokom zime, premijer je rekao da u ovom trenutku ne vidimo apsolutno ništa što bi ukazivalo na to da je to uopće na stolu za razmatranje.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Cameron traži od Izraela da ne uzvrati Iranu

Radnici britanske statističke agencije glasali za štrajk

Britanskim konzervativcima prijeti najgori rezultat u historiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana