Bosna i Hercegovina     | 22.10.2021. 17:49 |

Gradonačelnik Brčkog posjetio Dnevni centar za djecu

FENA Saopćenje

BRČKO, 22. listopada (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić u petak je zajedno sa šeficom Ureda za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta Dijanom Pajić posjetio Dnevni centar za djecu u naselju Brod, koji djeluje u organizaciji Omladinskog centra "Vermont" i Udruženja građana "Romi na djelu", uz podršku međunarodnih organizacija i Vlade Brčko distrikta BiH.

Tom prigodom gradonačelnik Kadrić se upoznao s radom i aktivnostima centra koji broji preko 240 korisnika - djece romske nacionalnosti, te je posebno istaknuo zadovoljstvo činjenicom da sva djeca koja borave u centru redovno pohađaju nastavu u školama na području Distrikta.

"Drago mi je da je učinjen pozitivan pomak, da idete u školu jer imate pravo na školovanje i mi ćemo učiniti sve da ostvarite svoja prava. Motivirat ćemo vaše roditelje i okruženje, da vam bude pružena podrška u školovanju i pohađanju nastave. Kao pozitivan primjer mogu spomenuti i naselje Prutače, gdje imamo povećan broj djece romske nacionalnosti u školama", kazao je Kadrić.

Djeca su iskoristila su priliku da postave njima zanimljiva pitanja, kao i da iskažu svoje ideje vezano za adaptaciju Centra u idućem razdoblju, te su istaknuli želju za izgradnjom sportskog igrališta, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Salzburg bi mogao dobiti komunističkog gradonačelnika zbog ekstremno visokih troškova stanovanja

Tomaš: Osnovni sud Brčko distrikta povećao efikasnost u 2023.

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!