Bosna i Hercegovina     | 22.10.2021. 13:41 |

Uručena zahvalnica MOBiH i OSBiH za pomoć u obilježavanju antifašističke borbe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. oktobra (FENA) - Članovi Organizacijskog odbora manifestacije "Meokrnje-simbol borbe protiv fašizma" iz Travnika, danas su u Sarajevu uručili zahvalnicu Ministarstvu obrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine na kontinuiranoj pomoći obilježavanju antifašističke bore u tom kraju.

Uime Ministarstva obrane BiH zahvalnicu je u Domu OS BiH primio tajnik MO BiH Muhamed Smajić, a uručili su mu je članovi Organizacijskog odbora Amela Lolić, Nevzudin Vihrić i Zuhdija Ćosić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Na strateški važnoj koti Meokrnje iznad Travnika, gdje su se u proteklim ratovima vodile teške borbe, podignuti su identični spomenici stradalim pripadnicima Narodnooslobodilačkog rata 1941.-1945. i poginulim pripadnicima Armije RBiH u Obrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godine. MO i OS BiH podržavaju tu manifestaciju, pored ostalog i sudjelovanjem Počasne postrojbe OS BiH na svečanosti koja se održava svake posljednje nedjelje u julu. 

- Oružane snage BiH kao snaga dobra uvijek će podržavati slobodarske tradicije i sjećanja na borbu protiv fašizma u svim ratovima. Manifestacija na Meokrnju gaji takve tradicije i drago nam je da joj MO i OS BiH mogu pružiti potporu - kazao je tim povodom tajnik MO BiH Muhamed Smajić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

NATO podržava kontinuiranu obuku Oružanih snaga BiH

MO BiH - Svečanost povodom ukidanja diskriminacije u visini vojnih penzija u FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo