Najave     | 22.10.2021. 11:39 |

Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. listopada (FENA) - Povodom Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama u mostarskoj Sveučilišnoj knjižnici od 25. do 29. listopada održat će se Dani otvorenih vrata. Ovogodišnji moto obilježavanja Nacionalnog dana glasi Knjižnica mjesto susreta, a u fokusu su studenti i nastavno osoblje.

Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama u Bosni i Hercegovini je rezultat Erasmus+ projekta „Library Network Support Services (LNSS): Modernising libraries in Western Balkan countries through staff development and reforming library services”, priopćeno je iz mostarskog sveučilišta.

Partneri LNSS projekta iz Bosne i Hercegovine su Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Sarajevu i Kantonalna i univerzitetska biblioteka Bihać.

Za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata, posjetiteljima će biti omogućen obilazak knjižnica pod stručnim vodstvom te će svi zainteresirani koji se prijave putem maila knjiznica@sum.ba imat priliku razgledati knjižnice, upoznati se s njihovim uslugama, pristupom i pretraživanjem online kataloga knjižnica.

U petak, 29. listopada, knjižnice (školske, javne, visokoškolske) obilježavaju Nacionalni dan kroz organizaciju različitih aktivnosti i to predavanja, seminara, izložbi, radionica, predstavljanja knjiga, izložbe fotografija, kazališni program u knjižnicama. 

Cilj Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama je podsjetiti građanke i građane na važnost sudjelovanja knjižnice u izgradnji društva znanja, približiti sadržaje korisnicima i poslati poruku da bez knjižnica nema kvalitetnog obrazovanja, stoji u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata: Nekoliko stotina maturanata posjetilo Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline

Dan otvorenih vrata tuzlanskih vatrogasaca na Trgu slobode

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta