Sport     | 22.10.2021. 10:30 |

Pandža vjeruje da će za gostovanje kod SPARS-a biti spreman i kapiten Božović

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 22. oktobra (FENA) - Košarkaši zeničkog Čelika, umjesto gostujućeg duela protiv Mladosti u Mrkonjić Gradu, novu će sezonu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine ipak otvoriti sutrašnjim gostovanjem kod sarajevskih SPARS-a.

Duel protiv Mladosti, koji je trebao biti igran prošlu nedjelju, odgođen je zbog bojkota klubova i službenih lica iz Republike Srpske, koji je prekinut dogovorom na sjednici Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koja je u utorak održana u Zenici.

Kako bi zadržali formu, Zeničani su u utorak navečer odigrali prijateljski meč na svom terenu u Gradskoj areni "Husejin Smajlović“ protiv Proma, koji su izgubili rezultatom 61:70.

Više od poraza, trenera Čelika Josipa Pandžu zabrinula je povreda novog kapitena i najboljeg prošlosezonskog igrača, centra Milivoja Božovića. Božoviću će to biti i prvi službeni meč u kojem će nositi kapitensku traku, jer je prošlosezonski kapiten Armin Avdibegović prestao igrati.

-Božović je dobio udarac iznad koljena, ali vjerujem da će biti spreman za gostovanje kod SPARS-a. Imamo danas još jedan trening pa ćemo vidjeti, ali se nadam da će i on igrati. Ostali su igrači zdravi i spremni - kaže Pandža, čiji su igrači pripremni period počeli prije više od dva mjeseca.

Zeničani su odigrali 13 pripremnih utakmica, od kojih su dobili osam, a pet su izgubili.

-Sve se ovo odužilo, ali kako je drugima tako je i nama. Imamo težak raspored na startu, ali ćemo se prilagoditi. SPARS je tim jako moćan energetski, koji ima i četiri Amerikanca te značajno iskustvo nastupa u ABA2 lige. To je definitivno nivo više, ali vjerujem da i imamo svoje šanse. Vjerujem u svoj tim - podvlači Pandža.

Zeničani bi već u srijedu trebali gostovati kod Mladosti te odigrati odgođenu utakmicu, ali još uvijek, kaže Pandža, ne znaju da li će biti promjena te da li će u 3. kolu ugostiti sarajevsku Bosnu Royal.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Čerkezović napustio Zenicu, Čelik ostao sa samo četiri košarkaša

Križanović iz Čelika prešao u Travnik, zenički klub ostao sa samo pet košarkaša

Čelik napustila još dva košarkaša, moguća odgoda preostala dva meča do pauze

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo