Bosna i Hercegovina     | 22.10.2021. 08:48 |

Sporazum o saradnji između INZ i Općine Breza

FENA Saopćenje

BREZA, 22. oktobra (FENA) - Načelnik Općine Breza Vedad Jusić bio je domaćin predstavnicima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, a povod za sastanak je intenziviranje saradnje i potpisivanje Sporazuma o saradnji Instituta i Općine.

Između ostalog, istaknuta je mogućnost organizovanja edukativnih predavanja, obuka i prezentacija iz oblasti pčelarstva, proizvodnje i prerade mesa, veterinarstva i proizvodnje i prerade bilja, ali i pomoć i preventivne akcije u zdravstvenoj zaštiti stanovništva i specifičnih populacionih grupa, kao što su trudnice i porodilje, školski uzrast i slično.

- Institut kao kantonalna javna ustanova je intenzivirao saradnju sa lokalnim zajednicama. U Brezi nam je bila namjera da prezentiramo sve one aktivnosti koje provodi Institut, putem svoja tri zavoda, Zavoda za javno zdravstvo, Veterinarskog i Zavoda za zaštitu bilja, kako bi sve aktivnosti putem edukacija, izrade raznih projekata, u korist lokalne zajednice, zajedničkim aktivnosti doprinijeli da lokalna zajednica i građani, konkretno ove općine, imaju konkretne korist - istakao je rukovoditelj Zavoda za Zaštitu bilja u INZ Kasim Velić.

Prethodno, slični sporazumi o saradnji potpisani su sa lokalnim administracijama u Usori, Doboj Jugu, Visokom i Varešu, te Crvenim križem ZDK i Medicinskom školom u Zenici.

Plan INZ-a je da do kraja godine bude ozvaničena sveobuhvatnija saradnja sa lokalnim administracijama u svim općinama i gradovima Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz INZ. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

UN-ov Dan zemljišta - Centimetar tla koji se stvara hiljadu godina, ljudi zagade za nekoliko minuta

U fokusu ovogodišnjeg obilježavanja dostupnosti edukacije o šećernoj bolest

INZ povodom Svjetskog dana hrane - Vodu tretirati kao da nam život i hrana ovise o tome

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta