Ekonomija     | 21.10.2021. 16:50 |

Ministar Mitrović u posjeti Trebinju

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas u Trebinju s gradonačelnikom Grada Trebinja Mirkom Ćurićem i njegovim saradnicima s kojima je razgovarao o izgradnji aerodroma u Trebinju i uspostavljanju Jadransko-jonske željeznice pravac Čapljina - Nikšić.

Na početku sastanka ministar Mitrović je informirao prisutne o aktivnostima koje Ministarstvo preduzima na projektima cestovne i željezničke infrastruktura te izgradnji aerodroma u Trebinju.

„Kada je u pitanju cestovna infrastruktura, Jadransko-jonska magistrala bi spojila pravac od Italije, odnosno sjevernog dijela Jadranskog mora preko Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije pa sve do Grčke. Svrha ovog koridora je povezivanje svih luka na Jadranskom moru i Luke Drač, odnosno luka u Grčkoj“, objasnio je ministar Mitrović.

Govoreći o izgradnji željezničke pruge od Čapljine do Nikšića, sagovornici su naglasili značaj ovog projekta za razvoj Trebinja, a ministar Mitrović je najavio skori bilateralni sastanak o ovoj temi u Crnoj Gori.

Što se tiče izgradnje aerodroma u Trebinju, ministar Mitrović je naglasio da Ministarstvo obavlja zadatke iz svoje nadležnosti pa su trenutno u fazi pripreme izmjene i dopune zakona o BHANSA-i, što je jedna od pretpostavki za funkcioniranje budućeg aerodroma.

Gradonačelnik Ćurić je istakao opredijeljenost Trebinja za velike infrastrukturne projekte u oblasti cestovnog, avio i željezničkog prometa koji će omogućiti dodatni privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, saopćeno je iz VMBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Na području Trebinja zaplijenjeno deset kilograma marihuane

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'