Bosna i Hercegovina     | 21.10.2021. 17:05 |

Premijer Novalić obišao Zavod za javno zdravstvo FBiH u Mostaru (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 21. listopada (FENA) - Izaslanstvo Federalne vlade na čelu s premijerom Fadilom Novalićem posjetilo je u četvrtak  Zavod za javno zdravstvo FBiH u Mostaru i tom prigodom zajedno s ravnateljem tog zavoda Sinišom Skočibušićem obišlo prostorije Zavoda.

U Zavodu se nalazi centralna distribucijska jedinica za cjepiva u Federaciji BiH te sistem za čuvanje cjepiva uključujući i hladni lanac, kao i laboratorij za ispitivanje hrane, vode, zraka, predmeta opće upotrebe i ionizirajućeg zračenja.

Premijer Novalić je kazao da su danas u posjetu centru gdje su smještena cjepiva odakle kreće proces imunizacije u BiH, te da su se uvjerili da je sve urađeno po najvišim standardima.  

- Uvjerili smo se da je cjepni materijal prije svega stručno smješten i nadziran jer su osigurani mehanizmi u slučaju nestanka struje, pada i rasta temperature - kazao je premijer Novalić u izjavi novinarima.

Ravnatelj Zavoda Siniša Skočibušić zahvalio je federalnom izaslanstvu na posjetu i istaknuo pritom kako se teži ka zapadnoeuropskom načinu procjepljivanja.

- Mi težimo zapadnoeuropskom načinu procjepljivanja, a to znači 80 posto. Veliki je posao pred nama ali moram reći da je velika odgovornost na svakome od nas da sudjelujemo u zajedničkom poslu vraćanja u staro normalno - kazao je Skočibušić.

Po njegovim riječima, do sada su administrirali preko 800 tisuća cjepiva, a krajem listopada u skladištima Zavoda ističe 200 tisuća doza cjepiva AstraZenece i 1.300 doza Sinovaca.

Najavio je dolazak novih cjepiva pa tako u BiH stiže Moderna cjepivo i to 60 tisuća doza, a u Federaciju će dopasti oko 40 tisuća doza.

Kazao je kako je kod nas trenutno stagnacija četvrtog vala te izrazio nadu da "neće pobjesniti kao što se zbiva u regiji".

Kada je riječ o cijepljenim osobama, Skočibušić je naveo kako je potpuno cijepljenih s obje doze na području FBiH 23 posto, dok je s jednom dozom cijepljeno 25 posto.

Tim brojkama nisu zadovoljni te je ponovno pozvao građane da se cijepe kako bi sačuvali svoje zdravlje.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6625

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Hbtea6yCYIdfEhhINece8okXWO5Tdp5Z?usp=sharing

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

ZZJZ FBiH predstavlja se na Mostarskom sajmu gospodarstva

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'