Bosna i Hercegovina     | 21.10.2021. 15:07 |

Zdravstveni savjet Goražde promovisao imunizaciju

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 21. oktobra (FENA) - Zdravstveni savjet Grada Goražda, s ciljem podizanja svijesti građana o značaju imunizacije, danas je na Trgu branilaca grada organizirao promociju vakcinacije kao najboljeg načina zaštite od koronavirusa.

Uz podjelu promotivnih letaka svi zainteresirani građani su na vakcinalnom punktu mogli primiti vakcine.

Akcija je provedena u saradnji sa JU Dom zdravlja "dr. Isak Samokovlija“ i Zavodom za javno zdravstvo BPK Goražde u okviru projekta "Za kolektivni imunitet“. 

-Razgovarali smo sa građanima, dijelili letke a nekoliko njih se i vakcinisalo, među njima i gradonačelnik Goražda i željeli smo ukazati na značaj vakcinacije s ciljem da zaštitimo sebe i druge - kazao je predsjednik Zdravstvenog savjeta Grada Goražda Sanid Zirak.

Napomenuo je da o potrebi podizanja svijesti građana o važnosti imunizacije svjedoči i nedovoljan broj vakcinisanih građana na području BPK Goražde.

- U redu je demokratska matrica - imam pravo da se ne vakcinišem, ali postoji i ona druga, da nemamo pravo da ugrožavamo zdravlje drugoga i zbog toga svi imamo kolektivnu odgovornost. Zbog toga je Zdravstveni savjet organizirao ovu akciju kako bi kroz direktan razgovor sa građanima ukazao na važnost imunizacije - istakao je Zirak.  

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Počeo 27. planinarski pohod 'Grebak - put života'

Goraždani traže rješavanje problema nelegalne deponije u Šišetima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom