Bosna i Hercegovina

Federalno ministarstvo donira sredstva za kulturni centar u Ljubuškom (VIDEO)

Tekst: Nina Maslo, Foto FENA/Mario Obrdalj

MOSTAR, 21. listopada (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić razgovarao je u Ljubuškom s predstavnicima povratnika i gradonačelnikom Vedranom Markotićem o suradnji na projektima usmjerenim na poboljšanje položaja povratnika u tom gradu.

- Svake godine radimo neke nove projekte. 2018., 2019. i 2020. to je bilo asfaltiranje u Gornjem gradu i na području Mostarskih vrata, a za ovu godinu smo upravo potpisali ugovor gdje dobivamo 30.000 maraka za izgradnju kulturnog centra u Gornjem gradu - kazao je novinarima nakon sastanka gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić pohvalio je dosadašnju suradnju s lokalnim vlastima, obećavši daljnju potporu projektima u Ljubuškom.

- Ovo je, ujedno, prilika da pozovemo fizičke osobe da se prijave na naše javne pozive. Nažalost, vrlo je malo zahtjeva iz Ljubuškog prema Federalnom ministarstvu izbjeglica kada su u pitanju naši javni pozivi. Ovdje jeste mali broj povratnika, ali potrebno je malo više aktivizma s njihove strane kako bismo zajednički poboljšali kvalitetu njihovog života – poručio je ministar Ramić.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

(FENA) R.G.