Bosna i Hercegovina     | 21.10.2021. 13:45 |

Ostale odluke i zaključci Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. listopada (FENA) – Vlada FBiH usvojila je dvije odluke o raspoređivanju Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH ukupno 84.717,50 KM donatorskih sredstava iz projekta "Dodatna radna snaga u FBiH radi jačanja nadzora nad COVID-19", čiji je financijer Svjetska zdravstvena organizacija.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije upoznalo je Vladu FBiH s informacijom o namjenskom utrošku sredstava s pozicije Proračuna FBiH za 2020. godinu, namijenjenih za podršku Gospodarskoj komori FBiH za sudjelovanje i organiziranje sajmova, u iznosu od 50.000 KM.

Vlada FBiH je usvojila izvještaj Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Gospodarske komore FBiH o provedbi Akcijskog plana za razdoblje od 2019. do 2023. godine za realizaciju Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u FBiH za razdoblje od 2013. do 2023. godine, u 2020. godini.

Usvojena je i informacija Federalnog ministarstva prometa i komunikacija o provedbi projekta izgradnje tunela Hranjen, tražena zaključkom Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta FBiH od 12. 10. 2021. godine, a koju će Vlada FBiH uputiti Zastupničkom domu Federalnog parlamenta, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH'

Delegacija Vlade Federacije BiH u ponedjeljak u posjeti RMU „Kreka“

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'