FENA biznis     | 21.10.2021. 13:40 |

EON je sada dostupan na tržištu od preko 40 miliona ljudi

FENA Saopćenje

United Grupa lansirala EON TV platformu u Grčkoj

EON je sada dostupan na tržištu od preko 40 miliona ljudi

 

21.oktobar 2021. - United Grupa, vodeća telekomunikacijska i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi u okviru koje posluje i Telemach BH, objavila je danas da je lansirala EON platformu i u Grčkoj, koja je predstavljena zajedno sa EON paketima uz superbrzi optički internet i fiksnu telefoniju.

 

EON TV platforma, koju je razvio United Cloud - inovativni centar United Grupe, sada korisnicima u Grčkoj, kao što to čini i u Bosni i Hercegovini već tri godine, nudi inovativan način gledanja televizije uz najbolje korisničko iskustvo dostupno bilo kada i bilo gde gdje.

 

Poput vodećih svjetskih filmskih platformi EON omogućava gledanje preko 20.000 naslova filmova, serija i drugih sadržaja u okviru Video kluba na svim uređajima. EON Smart Box svaki TV pretvara u Smart TV, dok putem EON mobilne aplikacije omogućava gledanje televizije na mobilnom telefonu, tabletu i računaru.

 

Uz brojne funkcionalosti, kao što su vraćanje sadržaja do 7 dana unazad na skoro svim kanalima, započinjanje gledanja sadržaja na jednom i nastavak na drugom uređaju, preporuku omiljenog sadržaja u okviru EON profila, EON Kids poseban prostor sa dječijim sadržajima i mnoge druge, uz EON dolazi i ekskluzivna ponuda TV sadržaja.

 

U okviru EON paketa u Grčkoj dostupno je i devet Nova Sports kanala koji imaju ekskluzivna prava prenosa utakmica Premijer lige u narednih šest sezona počevši od augusta sljedeće godine, Superlige Grčke, La lige, Bundeslige i Lige 1, kao i više od 3.000 prenosa utakmica uživo na više od 40 vrhunskih takmičenja i turnira sa najboljim timovima i sportistima iz cijelog svijeta.

 

Nova je potpisala ekskluzivne ugovore sa nekim od najvećih holivudskih filmskih studija - Universal, Sony Pictures, MGM i Warner Bros, što omogućava kompaniji ekskluzivna emitovanja holivudskih filmova i serija.

 

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach BH, i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BiH.

 

Nakon lansiranja u Bugarskoj i Hrvatskoj ranije ove godine i uvođenjem u Grčkoj, EON je postala vodeća TV platforma Jugoistočnoj Evropi, koja je osim na tržištima United Grupe za više od 40 miliona ljudi dostupna i dijaspori širom svijeta.

 

O United Grupi:

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima približno 11 miliona korisnika, skoro 14.500 zaposlenih i godišnje prihode od oko 2 milijarde eura. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

 

Za više informacija posjetite United Group

 

Kontakt za medije:

United Group

Karl Emerick Hanuska

Group PR Director

M +31 6 34 35 59 60

karl.emerick.hanuska@united.group

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Brže do zaposlenja uz 'Job Lab' radionice Telemach fondacije

United Grupa donira 1 milion eura pomoći Ukrajini

Super brzine interneta do 500 Mbps za korisnike Biznis i Biz Net paketa

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta