Najave     | 21.10.2021. 14:19 |

Pokazna vježba pripadnika službi spašavanja sutra u Blagaju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. oktobra (FENA) - Pokazna vježba pripadnika službi spašavanja u okviru TAIEX projekta "Jačanje kapaciteta gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini" bit će održana u petak, 22. oktobra na području Eko centra "Blagaj" u Blagaju.

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine je apliciralo za ovaj projekt koji finansira Evropska unija, a provode eksperti Republike Austrije i Republike Francuske, u cilju jačanja kapaciteta gorskih službi spašavanja i pripremljenosti za pronalazak i spašavanje ljudi na nepristupačnom terenu, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

U saopćenju se navodi da će ceremoniji uz polaznike obuke, prisustvovati predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH i agencija u okviru Ministarstva, ambasadorica Francuske Chaterine Toudic, ambasadorica Austrije u BiH Ulrike Hartmann, šef Kooperacija pri Delegaciji Evropske unije Stefano Ellero, predstavnici EUFOR-a, Federalne uprave civilne zaštite FBiH i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) je instrument Evropske komisije za pružanje tehničke pomoći i razmjenu informacija javnoj upravi državama u procesu pristupanja Evropskoj uniji kao i novim državama članicama, u području usklađivanja sa zakonodavstvom EU i njegovom provedbom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ivica Bošnjak na obilježavanju godišnjice pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog

Nešić-Delmas: Nastavak saradnje s Francuskom u jačanju kapaciteta sigurnosnog sektora u BiH

Nešić uputio telegram povodom tragičnog napada u Pragu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo