Regija     | 21.10.2021. 13:15 |

Mitrović sutra u Crnoj Gori na Konferenciji o prometu na visokom nivou

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21.oktobra (FENA) - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sutra će boraviti u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Tokom posjete Crnoj Gori, a povodom održavanja Konferencije o prometu na visokom nivou koju organizira Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore, ministar Mitrović će održati i niz bilateralnih sastanaka. Jedan od njih bit će o uspostavljanju Jadransko-jonske željeznice -  pravac Čapljina-Nikšić-Podgorica-Tirana-Drač.

Na Konferenciji o prometu na visokom nivou će učestvovati ministri iz oblasti prometa država članica Centralnoevropske inicijative (CEI) i zapadnog Balkana.

Prva sesija Konferencije bit će posvećena Izvještaju o napretku akcionih planova Prometne zajednice koji će uključivati kratku prezentaciju, nakon čega će uslijediti intervencije Evropske komisije i ministara zaduženih za promet zemalja u jugoistočnoj Evropi.

Na drugoj sesiji učestvovat će ministri, odnosno predstavnici na visokom nivou članica CEI-ja, ministri zemalja članica Prometne zajednice iz jugoistočne Evrope i predstavnici Stalnog sekretarijata Prometne zajednice, koji će učestvovati kao posebni gosti crnogorskog Predsjedništva CEI-ja, najavljeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'